Unelmana oma kirja

Oletko kirjoittanut käsikirjoituksesi ensimmäisen version valmiiksi? Vai onko jo sen valmistumisessa pääsemätön tulppa? – Tällä sivulla on kuvattu kirjan kustannusprosessi kaikille, jotka ovat päättäneet ostaa ammattilaiselta palveluja oman kirjahaaveen toteuttamiseksi.  Opit tietämään, mitä ammattitaitoja kirjan tekeminen vaatii ja miten prosessit sinun ja ammattilaisen kanssa etenevät. Tämän jälkeen sinun on helpompi pyytää tarjousta tarvitsemastasi palvelusta.

Etenemme moduli modulilta, tarpeidesi mukaan. Kun käsikirjoituksesi on  kustannustoimitettu kanssamme, voi olla oiva paikka sanoa näkemiin. – Haluat saada kirjallesi perinteisen kustannussopimuksen Otavalle tai Gummerukselle, tai olet osallistumassa sillä esimerkiksi valtakunnalliseen kilpailuun.  – Kertoja toivottaa mitä parhainta menestystä.

Mikäli kuitenkin jatkat kanssamme omakustanteeseen saakka, saat bonuksena kirjallesi markkinointihyödyn. Kerromme siitä tarkemmin viimeisessä modulissa.

 

1. Kirjan kirjoitus- ja toimitustyö

M1 : Kirjoitusvalmentaja sparraa kirjoitustyössä

– kun sinulla ei ole vielä käsikirjoitusta – 

Onko sinulla 400-sivua tekstiä, joka ei tunnu ylittävän missään kustannuskynnystä ja joka vaatisi selkeästi vielä kunnon mylläyksen? Vai onko sinulla huima, monipolvinen tarina, mutta kielesi mollottaa turvoksissa  taipumatta lauseiksi ja virkkeiksi.

Kirja on tarinan ja kerronnan summa. Kun toinen puuttuu tai ei toimi, kirjaa ei ole. Tässä vaiheessa ei tarvita vielä kustannustoimittajaa vaan  kirjoitusvalmentaja.

Kertojan tuottaja Kustannus Aarni järjestää  tavoitteellisille kirjoittajille kirjoitusvalmennusta. Tutustu kaksivuotiseen valmennukseen >> tästä linkistä. 

 

M2: Kustannustoimittaja hioo ilmaisuasi, huoltaa kieltä ja oikolukee tekstin

 – Kun käsikirjoituksesi ensimmäinen versio on valmis –

Kirjan ensimmäinen käsikirjoitusversio on aniharvoin  julkaisukelpoinen. Kirjoittaja tulee lähisokeaksi teoksen kirjoitusvirheille tai rakastuu henkilöihinsä, tai kielensä maneereihin tai tautofonioihin. Käsikirjoitus tarvitsee aina toimittajaa. >> Lue lisää 


VÄLITARKASTUS:

JOS LOPETAT TÄHÄN, kiitämme viisaasta päätöksestä. Usein juuri valmennus- ja toimitustyö on se, mitä kirjoittaja tarvitsee. Nyt tekstisi on käynyt läpi  monivaiheisen prässin ja tarkistuksen ja  käsikirjoituksesi on ’valmis’. – Kertoja toivottaa sinulle onnea ja menestystä. Toivottavasti kustannussopimus ja/tai palkintosija kirjoituskilpailussa napsahtaa.

JOS JATKAMME YHDESSÄ, teemme sinulle omakustannekirjan ja autamme sen myynnissä ja markkinoinnissa.

JOS ALOITAT TÄSTÄ  – sinulla on valmis käsikirjoitus mutta tarvitset kirjalle tekijät – teemme sinulle tarjouksen töistä M3 – M5. Huomaa kuitenkin, ettei kohta M6: Markkinointi koske kirjaasi.  Markkinoimme ja myymme kirjoja, joiden sisällön olemme toimittaneet. 

2. Omakustanteen tekemisen vaiheet

M3: Kertoja antaa painotarjouksen

Kun käsikirjoitusta ryhdytään tekemään kirjaksi, ensimmäinen työ on kustannusarvion teko. Suurin kirjan teon kustannus ovat kirjan painokustannukset. Kertoja.fi antaa tässä vaiheessa tarjouksen kirjan painotöistä.  >> Lue lisää 

M4: Kuvatoimittaja tietää, millon väriavaruus on oikea

– Moduli koskee vain kuvateoksia. >> Lue lisää – 

 

[block]10[/block]M5: Graafikko ymmärtää, kuinka kirja tehdään

Viimeinen ammattilaisistamme, graafikko, onkin paljon vartijana. Lue erikseen, kuinka graafikko:
> tekee kirjan graafisen suunnittelun
> valvoo kirjan painotyöt


3. Markkinointi

Kun teet Kertojan kautta omakustanteen, kirjat ovat omaisuuttasi ja paino toimittaa ne antamaasi osoitteeseen.  Emme kuitenkaan jätä sinua kirjasi kanssa yksin. Jos olet myös tehnyt meillä kustannustoimituksen,  saat kirjallesi kertojan logotunnuksen ja tarjoamme kirjallesi myyntitilisopimusta.  Markkinoimme kirjaasi Kirjastopalvelun, Booky.fi:n  ja Kirjavälityksen kautta kirjastoille ja kaupoille.

Otamme myyntitilivarastoomme kolmasosan kirjasi painoksesta vuoden määräajaksi  kirjan ilmestymisestä. Tuona aikana kirjasi on mukana samassa markkinoinnissa sekä muun muuassa messupöydillä Kertojan emoyrityksen Kustannus Aarnin kirjojen kanssa.

Tärkein kirjan markkinointikanava ovat internetsivut http://kertoja.fi

Yhteistyöterveisin:

Pasi Luhtaniemi
Kertoja.fi -palvelu

sähköposti: pasi.luhtaniemi@kustannusaarni.fi