Tervetuloa!

Tervetuloa upouuteen Kertojaan. Palvelu esittelee uusia kotimaisia kauno- ja tietokirjoja tuoreella tavalla ja asenteella.

Perinteisesti kirja on aina tarvinnut kustantamon. Kustantamoilla tarkoitetaan yrityksiä, joiden päätoimiala on kirjan kustantaminen ja jotka tekevät sisältöön perustuvia kustannuspäätöksiä ja kustannustoimittavat ja taittavat kirjoittajan käsikirjoituksen kirjaksi yhteistyössä hänen kanssaan.

Kuka tahansa voi kuitenkin julkaista nykyään kirjan. Perinteisellä tavoin toimivat kustantamot ovat saaneet rinnalleen tarvepainoja, jotka painavat teoksen asiakkaan pyynnöstä. Kirjoittaja voi myös teetättää kirjan omatoimisesti, jolloin on kyseessä omakustannekirja.

Ei ole olemassa yhtä oikeaa kustannustapaa. Kirjoittajan kannattaa kuitenkin pohtia, miten hänen teoksensa löytää hänen haluamansa lukijat ja ostajat.

MILLOIN KUSTANTAJA?

Kaunokirjailijan urasta haaveilevan kannattaa pitäytyä pääsääntöisesti perinteisiin kustantamoihin, jotka tekevät jokaisesta kirjasta erillisen kustannuspäätöksen. Tälle on kaksi perustetta.

Ensiksikin tällöin kirja saa tällöin todennäköisemmin lehtiarvosteluita ja mediahuomiota. Toisekseen kustantamoilla on toimivat myyntikanavat kirjastoihin ja kauppoihin.

MILLOIN OMAKUSTANNE TAI TARVEPAINO?

Jos olet kirjoittamassa yhdistyksesi tai urheiluseurasi historiikkia, elämäkertaa sukulaistesi ja tuttaviesi jaettavaksi, tai tietokirjaa jostakin tarkasta osaamisalueesta, omakustanne tai läpinäkyvästi toimiva tarvepaino on usein paras vaihtoehto.

Tarvepaino on paras vaihtoehto, kun kirjan painosmäärä on vain joitakin kymmeniä tai sen laajuus on alle perinteisen kirjan mitan, 160 sivua.

Omakustanne – jonka saat myös Kertojan kautta – on merkittävästi edullisempi kun ensipainos on 200 kappaletta tai yli . Tarvitset tällöin toimivan markkinointi- ja myyntistrategian. – Kiinnostuitko? Tutki asiaa lisää linkistä Unelmana oma kirja:

MILLOIN KERTOJA?

Kertoja.fi -palvelu on luotu testaamaan perinteisen kustantamon ja omakustanteen rajoja. Esittelemme tällä sivulla kotimaisten kustantamoiden uutuusteoksia teosotteiden kautta. Ote kirjan ensilehdiltä antaa teoksesta lahjomattoman käsityksen.

Esittelemme kertoja.fi -sivustolla myös palvelun tuottamia omakustanteita. Käsikirjoitus on tällöin käynyt läpi ammattilaispärässin, ja Kertoja antaa sille laatutakuun.